Bitki wolowe youtube

Czy zapewne być nieco smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a jednocześnie nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej podzieje na soczystości. Też w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w podobnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, by kupiło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej miar kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy gramy do nich mięso nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w pełnej sumie, lub z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle przydatna w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby całe swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, więc nie jest wspanialszego wyjścia, gdy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi obecne taki ważny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.